Licht op Verlies blog

Sta jij jezelf toe om op 1 te staan?

2011 01 01

door Marjolijn Meijer

Het is vandaag de 1e van de 1e in het jaar 11. Wonderlijk die enen op een rij. Dit is vandaag een bijzondere datum.

Kiezen

Ooit zat ik met iemand, die ik begeleidde in een Licht op Verlies-coachingstraject, op een bankje in een bos. We hadden een eind gelopen en tijdens onze wandeling al veel besproken. Dat bankje stond op een kruispunt van diverse routes. We konden voor ons vervolg kiezen voor route 1, 3 of 4, de markeringen waren op de boom geschilderd.

De 1e plaats?

‘Zet jij jezelf wel eens op de 1e plaats?’ vroeg ik. Daar moest ze over nadenken. Nee, eigenlijk niet, of bijna nooit. Dat heb ik zo geleerd. Ik hoor er te zijn voor anderen. Dus op de tweede plaats. Kijkend naar de routenummers op de bomen was dat nu kennelijk geen optie. Voor een derde of vierde plaats kiezen, dat vond zij wel heel erg minimaal. Zij koos voor nummer 1. We liepen die route verder.

1!

Bij een vraag die ik een ander stel, gaat het bijna als vanzelf, om ook een antwoord in mijzelf te vinden. Deze was pijnlijk! Vandaag op 1-1-11 komt deze vraag weer naar boven. Hoe zou het zijn als ik mezelf eens op de 1e plaats zou zetten? Als ik mezelf als een nummer 1 zou presenteren? Tja, dat vraagt allereerst om een ander beeld bij een nummer 1!

Wens voor jezelf

Ik herkende haar verhaal en haar intentie. Ik denk vandaag aan die gebeurtenis terug en daarbij komt bij mij de vraag op: Wie lukt het wel om zichzelf op een ‘1e plaats’ te zetten? Dat je eerst bedenkt wat voor jou op dit moment goed is? Wat je nu het liefste zou doen? Waar jij je aandacht op wil richten?

Wat ik iedereen en ook mezelf (op de 2e plaats) toewens is, om dit jaar regelmatiger voor die 1 te gaan! De start op 1-1-11 is daarbij een passend begin.

"Hoe is dat voor jou, om voor die 1 te gaan ?"

Schrijf je in voor onze blog

Alle blogs: