Licht op Verlies blog

Een rustiger hoofd met Kerst en een lichter leven in 2013

2012 12 25

door Marjolijn Meijer

 

   

Door weer overzicht te hebben, krijg je meer rust in je hoofd. Het leven is jammer genoeg niet te regisseren, en dat zorgt juist voor die onrust. Je wilt misschien van alles, maar je weet niet of het gebeurt.

Door stil te staan bij hoe het nu met je gaat, krijg je rust. Daardoor ga je anders deze Kerstdagen in. Je weet niet wat deze dagen je zullen brengen. Misschien kijk je er naar uit, wie weet zie je er tegen op. Door hierbij stil te staan, ook al is het een kort moment, zet je de volgende stap anders.

Het aanbod van Licht op Verlies is stilstaan hoe het nu met je gaat. Met een tijd achter je waarin je zocht naar; hoe verder? Met een toekomst voor je, waarin je vindt wat (weer) past bij jou. Naar wat klopt. Een opening naar wat jij zinvol vindt.

Juist de periode tussen Kerst en Oudjaar is een tijd voor bezinnning. Waarin je de eerste stappen zet op een nieuwe weg die je belangrijk vindt.
Maak gerust van het onderstaande Kerstaanbod gebruik.
Je verhaal is welkom.

Hartelijke groet,

handtekening

 

 

 
 
 

Waar verlang jij naar in 2013?

 
   

Na een verlies is het een behoorlijke tocht om door je emoties heen een nieuwe weg te vinden. Om je leven uiteindelijk lichter te maken. Die weg ga je hopelijk niet helemaal alleen. Anderen steunen je daar in. Door je verhaal te horen en je, waar mogelijk, een helpende hand te bieden.

Soms wil je verder, maar je weet niet hoe. Een luisterend oor is dan niet voldoende om het gevoel van uitzichtloosheid op te lossen. Je beseft dat je het zelf moet doen.

Het Licht op Verlies-programma helpt je om daarin op je eigen manier, op je eigen moment en op je eigen vertrouwde plek, stappen te zetten. Dat doe je toch ook weer samen. Je leest over ervaringen van anderen, hoe zij hun weg zijn gegaan. Hoe zij hun leven lichter hebben gemaakt. Hoe zij hun weg door hun emoties heen zijn gegaan. 'De weg er doorheen, is de weg eruit.'

Met de Kerstdagen voor de deur doe ik je een speciaal aanbod. Schrijf je verhaal over je eigen verlies, en beschrijf ook waar je naar verlangt in het komende jaar. Neem de tijd om op te schrijven hoe voor jou een lichter leven eruit ziet.

Deze Kerst-Nieuwjaarsmail is de start van het Licht op Verlies-programma. In het gehele programma krijg je bij iedere module de mogelijkheid om te mailen. Deze Kerst-Nieuwjaarsmail is extra.

 

Wat deed Josée?

 

Brief van Josée (51)

Vorige week kreeg ik een mail met daarin een brief van iemand die net het Licht op Verlies-programma had afgerond. Ze beschreef wat het volgen ervan haar had gegeven. Over hoe het nu met haar gaat. Zij schrijft aan het einde van haar brief:

'Ik ga werkelijk lichter het leven in.'

Met toestemming van Josée, laat ik je enkele delen uit haar brief lezen.

De impact van dit online programma heeft me verrast. Het heeft me werkelijk door dit afgelopen, verschrikkelijke jaar geholpen. In weken dat ik het erg moeilijk had, was het mijn life-line. Het hield me bij mezelf en in het hier en nu.

Ik heb geleerd  aandacht te hebben voor mijn eigen rouw, mijn sterke punten en mijn valkuilen. Het heeft me verrast. Ik kan mijn verdriet vormgeven. Ik heb nu de woorden om er over te praten met anderen, het onzegbare te zeggen. Ik heb geleerd hoe ik met anderen kan omgaan in de rouw en vooral ook hoe ik met mezelf kan omgaan. Ik ben daardoor rustiger en geduldiger met mezelf en anderen.

Toen ik aan het programma begon, wilde ik het liefst verdwijnen, samen met mijn overleden man. Ik kon me geen leven zonder hem voorstellen. Dat eerste jaar was een verschrikkelijke tijd. 

Ik besef nu dat, met zijn dood, voor mij een nieuwe weg is begonnen, een onverwacht avontuur waar ik het einde niet van weet. Maar waarbij Licht op Verlies mij heeft geholpen bij de eerste stappen.

Rouwen, echt diep rouwen om iemand, is een pijnlijk gebeuren. Het grijpt in op je emoties, je geest, en je lichaam. Het is een oergevoel en het verandert je in het diepst van je wezen. Het online Licht op Verlies-programma leidde mij met liefde door mijn rouw en leerde mij wat ik nodig had om verder te gaan.

Je denkt dat rouw gelijk staat aan afscheid nemen. Maar in het proces kom ik erachter dat het een proces is van integratie. De pijn wordt een deel van jou. Degene die je verloren hebt, wordt een deel van jou. Je draagt hem als het ware voorgoed met je mee.

Het integreren doet pijn. Maar ik heb zoveel van mijn man gehouden dat het ook een dierbare pijn is. En ik zou er geen gram van willen missen. Ondanks alle complicaties.

Het programma van Licht op Verlies geeft mij ook houvast bij het doorleven en het opruimen van alle zaken van mijn man. We zijn daarvan nog in de war en zielsverdrietig. Maar wanneer ik de grip dreig te verliezen, herinner ik mij de stappen van Licht op Verlies. Ik blijf trouw aan mijzelf. Ik ga werkelijk lichter het leven in.

* Josée is niet te herkennen om privacy-redenen.

 

Het vernieuwde
Licht op Verlies-programma

Het Licht op Verlies-programma heeft vanaf nu een nog breder aanbod. Naast de 9 modules die je volgt, het onbeperkt gebruik maken van de uitgebreide Licht op Verlies-check en je eigen online logboek, krijg je nu de mogelijkheid om bij iedere module een keer met mij persoonlijk te mailen en om eventueel een vraag te stellen. 

tijdelijk geldt nu het

 Kerst-Nieuwjaarsaanbod*

om je leven lichter te maken in 2013

Als je het vernieuwde Licht op Verlies-programma in de komende periode bestelt, dan krijg je er gratis een extra Kerstmail-contact bij. (met een waarde van € 32,-)

Lees meer over dit unieke
Licht op Verlies-programma
op de vernieuwde website

Schrijf mij tijdens deze Kerstdagen je eigen verhaal
Over wat je verlies met je gedaan heeft.
Dit is de start van het volgen van het Licht op Verlies-programma.

Om jouw verhaal met aandacht te kunnen lezen, heb ik in de week tusen Kerst en Nieuwjaar hier tijd voor gemaakt.

Als je gebruik maakt van dit aanbod, dan stuur ik je bovendien kosteloos mijn boek 'Licht op Verlies', als e-book toe. (met een waarde van €12,50)

Zet op je eigen manier,
op je eigen moment,
op je eigen vertrouwde plek
het licht op je verlies
en maak het daardoor lichter!

Klik hier en maak nu van dit Kerst-Nieuwjaarsaanbod gebruik 

* Dit Kerst-Nieuwjaarsaanbod geldt tot het moment dat ik daarover een mail stuur. Ook al heb ik tijd vrijgemaakt om je Kerst-Nieuwjaarsmail te beantwoorden, er zitten ook een beperkt  aantal uren in een dag ... Zorg dat je er op tijd bij bent.

 

Een rustiger hoofd met de Kerst en een lichter leven in 2013

 

Overweeg eens of dit aanbod, om te starten met het Licht op verlies-programma, iets voor je is. Als je tegen de Kerst en het Nieuwe jaar op ziet, is het een doorbraak op je weg van het doorleven van je verlies.

Joseé schrijft hierover in haar brief:

In het Licht op Verlies-programma praat je met jezelf. Je doet het zelf. Het zijn je eigen woorden. Toch heb je het gevoel dat je met ‘iemand’ praat.

De impact van dit online programma heeft me verrast. Het heeft me werkelijk door dit afgelopen, verschrikkelijke jaar geholpen. In weken dat ik het erg moeilijk had, was het mijn life-line.

Het hield me bij mezelf en in het hier en nu.  Door bijna dagelijks een of twee stappen te doen, had ik houvast in een tijd waarin mijn emoties alle kanten uitgingen. Ik maakte in alle drukte door deze modules toch steeds tijd vrij om even met mezelf  bezig te zijn. Het werkte. Ik kreeg weer grip op mezelf.
 

 

HET LICHT OP ...  JEZELF

Hoe zet je dat?

1. Check bij jezelf hoe het echt met je gaat.
Gebruik daarbij gerust de vernieuwde Licht op Verlies-check. Je krijgt online een gratis persoonlijk advies op basis van 21 vragen, die je in enkele minuten beantwoordt.

2. Wil je het anders?
Een rustiger hoofd, een nieuw jaar met perspectief, energie, meer veerkracht, zelfvertrouwen en daardoor een lichter leven?

3. Gun jij jezelf de tijd?
Om het licht op je eigen verlies te zetten? Zodat je door het 'doorleven' van je verlies weer hoop krijgt, in plaats van wanhoop, je weer energieker voelt, in plaats van lusteloos, weer vertrouwen hebt in plaats van wantrouwen voelt.  Elke stap in het programma kost je een kwartier tot een half uur per dag.

4. Besluit dan
of je daar de ruggesteun van het Licht op Verlies-programma bij wilt hebben. Waarin je zelf het licht op je verlies zet, op je eigen manier, je eigen tijdstip en op je eigen vertrouwde plek. 

Via deze link kun je het Licht op Verlies-programma bestellen 
en gebruik maken van het Kerst-Nieuwjaarsaanbod.

5. Schrijf je eigen verhaal.
In de eerste Kerst-Nieuwjaars-mail naar mij.
 Deze krijg je kosteloos aangeboden. 

6. Neem daar gerust de tijd voor.
Je krijgt van mij binnen enkele dagen antwoord. Daar heb ik in de komende week ruimte en tijd voor gemaakt.

6. Als je nu besluit, dan kun je er na het aanmelden binnen enkele minuten mee aan de gang. 

Kortom:

Door het licht op jezelf en je verlieservaring(en) te zetten wordt het lichter. Maak een begin tijdens deze Kerstdagen.
Gebruik daarbij gerust het aanbod van Licht op Verlies en schrijf mij je eerste (Kerst-Nieuwjaars)-mail.

Start met het volgen van het Licht op Verlies-programma en merk daardoor dat je al lichter 2013 in gaat. Met meer perspectief en daardoor met meer energie. 

Gun jij het jezelf om die stap te maken
naar een lichter leven?

Maak gebruik van het Kerst-Nieuwjaarsaanbod

@ 2012 Marjolijn Meijer-Licht op Verlies 

 

P.S Licht op Verlies is voor diegene die minimaal drie maanden geleden een ingrijpend verlies heeft meegemaakt en emotioneel daarin vastloopt. Je hebt iemand verloren door overlijden, je hebt een scheiding achter de rug of een belangrijke relatie is beëindigd, je raakt je gezondheid kwijt, je bent je baan verloren. Je bent je doel in je leven kwijt.

Meestal komt een verlies niet alleen en voelt het alsof verschillende verliezen opgestapeld zijn. Je hebt behoefte aan licht in je leven, duidelijkheid over wat je wilt, weer grip op je leven, meer veerkracht en dat je emoties er helemaal mogen zijn, maar je niet meer beheersen.
Is dit bij jou zo? Dan werkt Licht op Verlies ook voor jou.

 
 

Schrijf je in voor onze blog

Alle blogs: